Неділя, 19.05.2024, 09:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Українська екологічна асоціація
«Зелений світ»
Хмельницька обласна організація
Меню сайту
Актуально
[26.08.2014]
УВАГА! Нова адреса сайту "Зелений світ": zelenysvit.in.ua
[03.10.2013]
Україна потрапила до списку країн з найбруднішим повітрям – ...
[03.10.2013]
У вчених більше немає сумнівів, що зміни клімату викликані л...
Приєднатися до нас

Заповнити анкету учасника
Форма входу
Пошук по сайту
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Чи знаєте Ви, що таке «роздільний збір сміття»?
Всього відповідей: 2
Для завантаження


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Валюта
Курс USD по данным Национального Банка Украины
Курс EUR по данным Национального Банка Украины
Курс RUB по данным Национального Банка Украины
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 »

У Буковинських Карпатах вода в криницях та гірських потоках зникла через вирубку лісів та цьогорічну посуху.

Мешканці Путильського району, чиї будинки розташовані невисоко в горах, по воду ходять на відстань до одного кілометра.

Селяни, які проживають на високогір'ях, щоб набрати води, долають відстань у кілька кілометрів – до найближчого джерельця, яке ще не пересохло.

Пересохли тут не лише криниці, а й гірські потоки. Листя дерев пожовтіло ще влітку. Чимало горян змушені були продати частину худоби, бо нічим її поїти.

«На зникнення води в горах вплинули два чинники в комплексі, – каже завідувач сектору гідрології облгідрометеоцентру Наталя Іванова, – по-перше, це часте вирубування лісів, а по-друге, уже другий рік поспіль на Буковині й, зокрема в горах, посуха. Це позначилося на запасах ґрунтових вод. Незважаючи на те, що в останній місяць дощів стало більше, запас води ще не поповнився».

Джерело: ZIK

Переглядів: 592 | Додав: FatalFire | Дата: 20.11.2012 | Коментарі (0)

23 жовтня 2012 року на території Ясенівської сільської ради Ярмолинецького району Хмельницької області відкрили першу в області сонячну електростанцію, на площі 12, 5 га та загальною генеративною потужністю до 2.0 МВТ(4.96 Га). В урочистостях, присвячених відкриттю електростанції, взяли участь голова облдержадміністрації В.Ядуха, голова Ярмолинецької райдержадміністрації, голова районної ради, представники інвестора, Чеської компанії ТОВ «Екотехнік-Прага», та представники Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області.

Василь Ядуха привітав усіх присутніх із святковою подією та зазначив, що на території Хмельницької області до 2016 року планується відкриття близько 40 сонячних електорстанцій загальною вартістю 6 млрд гривень. Чеські представники були нагороджені грамотами обласної державної адміністрації. По закінченню урочистостей відбувся святковий концерт за участю академічного козачого ансамблю пісні та танцю "Козаки Поділля.
Переглядів: 500 | Додав: FatalFire | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

Щодня в новинах з’являються повідомлення про різні надзвичайні події на планеті – епідемії та аварії, землетруси та виверження вулканів, повені та пожежі тощо. Побачити єдину картину всіх подій пропонує он-лайн сервіс RSOE EDIS, основним завданням якого є збір і нанесення на карту інформації про природні та техногенні катаклізми, які відбуваються на планеті.

Інтерфейс сайту інтуїтивно зрозумілий. На головній сторінці знаходиться карта світу, з нанесеними на неї мітками подій. При бажанні, можна переглянути дані виключно по певному континенту або ж скористатись пошуком, в якому можна вказати діапазон дат, категорію надзвичайних ситуацій та країну.

Під картою зведена таблиця, в якій окремо винесені події за датою та типом. Крім того, є можливість отримувати звіти по надзвичайним подіям на електронну пошту чи RSS. При цьому можна отримувати інформацію лише по катаклізмам певного типу – наприклад, дані по активності вулканів, кліматичним подіям чи цунамі.

RSOE EDIS також пропонує переглянути статистику по змінам клімату. Для цього була створена ще одна карта, на яку нанесено всі зафіксовані події, пов’язані з глобальним потеплінням – аномальна спека, посухи, танення льодовиків та полярної криги, підвищення рівня моря тощо.

Ознайомитись з сервісом ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Додав: FatalFire | Дата: 23.10.2012 | Коментарі (0)

Коли голландський мореплавець Якоб Роггевен в 1722 році прибув на острів Пасхи, перед ним постали пустельний пейзаж і суспільство, що знаходилося на межі екологічного колапсу, хоча всього за кілька століть до цього острів був покритий густими лісами і населений людьми високорозвиненої культури.

Що ж трапилося? Стихійне лихо? Ні, цивілізація сама накликала на себе біду. Остров'яни боролися за статус, встановлюючи величезні кам'яні статуї. Для транспортування останніх вимагалося так багато дерева, що до 1722 ліси були майже повністю вирубані. Дикун, який живе в гармонії з природою, - всього лише романтичний образ.

Перенесемося в сучасний світ. Недавнє опитування, проведене в США, показало, що, хоча переважна більшість людей дуже хотіли б зберегти природу, лише менше 10% респондентів користуються екологічно безпечними продуктами або працюють над зниженням кількості споживаних ресурсів. Очевидно, що головна проблема - зміна наших звичок. Чому? Можливо, частково ви ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: FatalFire | Дата: 03.10.2012 | Коментарі (0)

Корейська корпорація Hyundai розглядає питання інвестування в сферу переробки твердих побутових відходів в Україні

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», про це заявив глава представництва Hyundai в Україні Чой Юнг Сук у ході форуму «Еко-Інвест 2012»

«Ми маємо намір налагодити співпрацю в два етапи. Перший - це лізинг. Ми представимо наше обладнання, подивимося, як воно працюватиме в Україні. Розраховуємо, що обладнання надійде уже взимку. Другий етап - це створення спільних підприємств в Україні, інвестування», - повідомив представник Hyundai.

... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: FatalFire | Дата: 03.10.2012 | Коментарі (0)

Екологи вимагають від уряду заборонити використання в Україні найстрашнішої отрути XX сторіччя - фосфіду цинку, який безконтрольно використовується в сільському господарстві для знищення гризунів.

Із такою заявою під час прес-конференції у вівторок виступив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Із середини минулого сторіччя в Україні застосовується небезпечна отрута - фосфід цинку, від якої вже давно відмовились в країнах ЄС, а також Білорусь та Росія. Проте в нас вона продовжує відкрито завозитися з Китаю й Індії, а потім використовується на полях, від чого гинуть біля 100 видів диких тварин і птахів, з яких понад 30 видів занесені до червоної Книги. Тому ми вимагаємо від Мінекології негайно заборонити використання цієї найстрашнішої отрути ХХ сторіччя в Україні", - наголосив Борейко.

Еколог зазначив, що відповідні листи направлені до Міністерства екології та природних ресурсів України і Митної служби, в яких викладені вимоги громадськості щодо заборони ввозу, виробництва, продажу та використання в Україні фосфіду цинку.

У свою чергу директор природоохоронних проектів України й Українського товариства охорони птахів Ольга Ярем ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: FatalFire | Дата: 22.08.2012 | Коментарі (0)

В.Є. Борейко
Київський еколого-культурний центр
У травні 2012 р. 5 сесія країн, що підписали міжнародну Угоду про охорону афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів, прийняли рішення про необхідність поступової заборони використання при любительському і спортивному рибальстві свинцевих грузил та свинцевих блешень ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: FatalFire | Дата: 21.08.2012 | Коментарі (0)

Якою ж усе-таки бути горезвісній "Зоні відчуження" під кінець нашого століття? Питання, звісна річ, наболіле, але ж, либонь, чи не найцікавішим є те, що ніхто з причетних до цього відповідальних осіб не може, та й, здебільшого, не хоче безпосередньо ним перейматися. Не може - тому що весь минулий досвід постчорнобильських страждань і поневірянь зримо й невідворотно показує: жодна з  порушених аварією проблем не мала і, відповідно, не матиме в майбутньому відносно легкого розв'язання. Не хоче ж тому, що це просто-напросто не вигідно нашим владним ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: Ecolife | Дата: 17.05.2012 | Коментарі (0)

«Радіаційний ГУЛАГ у центрі Європи, або Чорнобильська одіссея професора Юрія Бандажевського» -  ця публікація в DT.UA (№44, 2011р.) виразно віддзеркалює негаразди на терені чорнобильських проблем, що спостерігаються на всіх рівнях нашого суспільства.

Право обговорювати таку надзвичайно складну проблему мені дає той факт, що ось уже 25 років дієва увага нашого фонду прикута до гострих питань зменшення впливу радіонуклідів на людський організм через різні форми допомоги населенню, яке постраждало внаслідок  Чорнобильської катастрофи, особливо дітям.

Рік у рік Україна звітує про свої досягнення в галузі радіології та радіаційної медицини. Отримано багато теоретичних розробок, з’явилися нові дані в цій галузі, витрачено величезні кошти на наук ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: Ecolife | Дата: 17.05.2012 | Коментарі (0)

1-10 11-20 21-21
Copyright "Зелений світ" © 2024